Blini’s met wilde zalm en gedroogde tomaatjes

Laurence Talet

24 december 2018

blini's

De ideale amuse voor een lopend buffet: blini’s met wilde zalm en half-gedroogde tomaatjes. Ook heerlijk als voorgerecht of tussendoortje.

Blini’s met zalm en half-gedroogde tomaatjes

Amuse, circa 25 blini’s

Ingrediënten:

Voor de blini’s

  • 50 g bloem
  • 25 g boekweitmeel
  • 1/4 tl zout
  • 3 g gedroogde gist
  • 250 ml melk
  • 1 ei, gesplitst
  • olie of boter om te bakken

Voor het beleg:

  • 10 kleine roma-tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 g gerookte wilde zalm
  • verse tijmblaadjes
  • zure room

blini's

Bereidingswijze:

  1. Meng de bloem en het boekweitmeel met het zout en de gist in een grote kom.
  2. Verwarm de melk in een pannetje tot die lauwwarm is. Neem van het vuur en klop er het eigeel door.
  3. Voeg al roerend beetje bij beetje het melkmengsel bij het bloemmengsel.
  4. Dek af met huishoudfolie en laat op een warme plaats circa 30 minuten staan of tot er belletjes aan de oppervlakte verschijnen.
  5. Klop in een kom het eiwit tot zachte pieken.
  6. Schep het eiwit door het beslag.
  7. Verwarm telkens een beetje olie of boter in een antiaanbakpan en maak per keer 2 of 3 blini’s.
  8. Schep telkens een eetlepel beslag in de pan. Draai de blini na 1-2 minuten om en bak de andere kant circa 1 minuut.
  9. Neem uit de pan en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  10. Verwarm de oven tot 110 °C.
  11. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel ze met olie, zout, peper en de knoflook.
  12. Laat ze in circa 2,5 uur zachtjes gaar worden. Neem ze uit de oven en laat afkoelen.
  13. Warm circa 10 minuten voor het serveren de blini’s in een voorverwarmde oven van 225 °C goed door of serveer ze op kamertemperatuur.
  14. Beleg met wat zure room, tomaat, zalm en een paar blaadjes tijm.

FOTOGRAFIE JEROEN VAN DER SPEK | RECEPTUUR DOSIA BREWER | BEREIDING SANDER DE PONTI | STYLING DÉSIRÉE VAN DIJK

Lees ook:

5x populaire kerstrecepten Crostata van pompoen en rozemarijn Hangop met grapefruit en granola

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten