Kerstmenu: gepocheerde sinaasappels met kruidnagel-rodewijnsiroop

Marene Hendriksen

17 december 2018

Gepocheerde sinaasappels

Met dit nagerecht maak je indruk: gepocheerde sinaasappels met kruidnagel-rodewijnsiroop. Een heerlijk recept voor op je kerstmenu met veel verschillende smaken die perfect samenkomen. De kruidnagel-rodewijnsiroop maakt dit gerecht compleet! Wij delen het recept met jullie. Tijdens de feestdagen gaat het om familie en gezelligheid, maar ook zeker om lekker eten. Wij helpen jullie graag bij het samenstellen van een heerlijke maaltijd. In de nieuwste Seasons vind je ons kerstmenu geïnspireerd op de kleur rood. Maak rivierkreeftbisque, runderentrecote, red velvet-bolletjes met chocola en granaatappel of dit heerlijke recept met gepocheerde sinaasappels. Smakelijk!

Ingrediënten gepocheerde sinaasappels

  • 12 kleine (biologische) sinaasappels
  • 1 fles pinot noir
  • 350 g suiker
  • 125 ml sinaasappellikeur
  • 4 kruidnagels
  • 1 vanillestokje, in de lengte doormidden gesneden en zaadjes eruit geschraapt eventueel: slagroom voor erbij

Gepocheerde sinaasappels

Bereiding

  • Breng in een ruime pan 150 ml water samen met 250 g van de suiker, de rode wijn, de sinaasappellikeur, de kruidnagels, vanillezaadjes en -stokje zachtjes aan de kook.
  • Trek met een dunschiller dunne repen oranje schil van 2 sinaasappels. Doe ze in een pannetje met de rest van de suiker en 150 ml water en breng aan de kook. Laat zachtjes 15-20 min. zonder deksel koken of tot de schil doorzichtig wordt. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Schil alle sinaasappels dik zodat ook het witte gedeelte van de schil wordt verwijderd. Doe de sinaasappels in de wijn en laat ze 10 min. afgedekt koken. Neem uit de pan en laat helemaal afkoelen en vervolgens koud worden in de koelkast. Kook eventueel de wijn in tot een lichte siroop, laat helemaal afkoelen en vervolgens koud worden. Serveer de sinaasappels met de siroop en versier met de sinaasappelrepen en eventueel wat slagroom.

FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER

Lees ook:

Nagerecht: red velvet-bolletjes met chocola en granaatappel  Gebakken peren met blauwe kaas, ham en gember  Vis met peterselie-korst 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht