Gebakken peren met blauwe kaas, gedroogde ham en gember

Laurence Talet

29 november 2018

Gebakken peren

Een heerlijke combinatie van zoet en hartig: gebakken peren met blauwe kaas, gedroogde ham en gember. Dit originele nagerecht is perfect als je niet kunt kiezen tussen een kaasplankje en een zoet dessert.

Recept voor gebakken peren met kaas, ham en gember

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 conferenceperen
  • olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • zout, versgemalen peper
  • 100 gram blauwe kaas
  • 1 stukje gekonfijte gember
  • 1 bosje waterkers
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 2 eetlepels (olijf )olie
  • 1 theelepel gembernat
  • 1 eetlepel sherryazijn

Gebakken peren

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Was de peren en snijd ze doormidden. Verwijder het klokhuis maar laat het steeltje zitten.
  3. Smeer de peren in met wat olijfolie en wat citroensap en bestrooi ze met peper en zout.
  4. Bak de peren met de snijkant naar boven ongeveer 30 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn.
  5. Laat ze iets afkoelen.
  6. Snijd de kaas in 4 stukken en de gember in dunne plakjes Leg op elke peer wat blaadjes waterkers, een stukje kaas en wat gember.
  7. Wikkel er een plakje ham omheen.
  8. Klop een dressing van olie, sherryazijn, het gembernat en wat peper en zout en serveer deze bij de peren.

Fotografie | Rob van der Vet Styling | Jet Krings Receptuur en bereiding | Dosia Brewer

Lees ook:

Kruidige stoofpeertjes met blauwe kaas Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes Garnalenkoekjes met venkelblad

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht