Kastanjeblad van peer en bladerdeeg

Laurence Talet

12 oktober 2018

Herfstkeuken

Herfstbladeren zijn inspirerend. Zowel qua kleur als vorm. Seasons heeft de herfstkeuken gecombineerd met een creatieve toepassing voor de bladeren: kastanjeblad van peer en bladerdeeg. Gember en kruiden geven dit gerecht een heerlijke smaak. 

Typisch herfst zo’n kastanjeblad

Ingrediënten

  • 5 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 2,5 peer (waarvan 1 iets kleiner)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1-1,5 el suiker
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • ½ el kaneel of koekkruiden

Bereidingswijze

  1. Teken op bakpapier een 7 bladig kastanje blad met 5 grote bladeren en nog 2 kleine sierblaadjes en een steeltje. Op de grote bladeren moeten halve peren kunnen liggen met nog 1 cm ruimte er omheen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Leg de bladerdeegvellen op elkaar en rol ze uit tot een lap met Ø 25 cm. Leg het bakpapieren blad er op en snijd de vorm uit.
  4. Schil de peren en snijd ze in helften. Verwijder de klokhuizen. Leg de peren op het kastanjeblad met de bolle kant boven. Kerf voorzichtig met een mesje om de peren het bladerdeeg in.
  5. Haal de peren er weer af en leg ze op een snijplank. Bestrijk het bladerdeeg met ei en bestrooi met suiker.
  6. Leg het bladerdeegblad weg in de koelkast. Kerf de peren in als een kastanjeblad en smeer ze in met de gembersiroop.
  7. Wrijf met de vingers het kaneel in de nerven. Dan worden ze na het bakken mooi duidelijk.
  8. Neem het bladerdeegblad uit de koelkast, leg de peren er op binnen de gekerfde lijnen en smeer de peren in met nog wat gembersiroop.
  9. Bak het kastanjeblad in midden van oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.
  10. Besmeer halverwege de peren nogmaals met siroop. Dek als het bladerdeeg te donker wordt eventueel af met een stukje aluminiumfolie.

Recept | Dosia Brewer Styling | Jet Krings           Herfstkeuken

Lees ook:

Peren onder een dekentje van chocolade en pistache Recepten met kastanje Suikerblaadjes op kaneel brownies

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten