Pierogi met tuinboonvulling

Linde Verhulst

6 juni 2018

Pierogi is een deeggerecht en komt oorspronkelijk uit Polen. Het wordt ook wel de Poolse dumpling genoemd. Je kunt variëren met de vulling van zoet tot hartig. Dosia Brewer maakte voor ons een heerlijke vulling van tuinbonen. Tuinbonen zijn de hele zomer lang vers verkrijgbaar en smaken nu op zijn allerbest. Waar wacht je nog op? 

Pierogi met tuinboonvulling

Voorgerecht voor vier personen. De bereidingstijd is ± 40 minuten.

Ingrediënten

Voor de vulling: 

  • 250 g gedopte gekookte tuinbonen
  • 1 el boter
  • Kleine handvol verse salieblaadjes, gescheurd + extra om te bestrooien
  • ½ kleine ui
  • 1 tl boter
  • 1 ½ zure room
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout en versgemalen peper

Voor het deeg

  • 125 g bloem
  • ½ tl zout
  • 1 el olie
  • 125 ml heel heet (vers gekookt) water

Extra: olijfolie + yoghurt of boter en saliepierogi  

Bereiding

  1. Smelt ½ el boter in een steelpan, voeg de salieblaadjes en tuinbonen toe en bak 2-3 min. Laat een paar minuten afkoelen.
  2. Voeg de room toe en pureer tot een gladde massa.
  3. Bak in een aparte pan de fijngehakte ui met een snufje zout in de rest van de boter op laag vuur ongeveer 4 minuten.
  4. Meng met de bonenpuree en de Parmezaanse kaas.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve het hete water, in een grote kom. Giet onder voortdurend roeren het water geleidelijk in de kom.
  7. Leg het deeg op een bloem bestoven werkblad en kneed het na een paar momenten (pas op, het is heet) tot een soepele, gladde bal.
  8. Bedek het deeg en werk in vier delen. Rol telkens een stuk deeg dun uit.
  9. Steek er rondjes uit met een groot glas.
  10. Vul elk rondje met een opgehoopte lepel van de vulling en vouw ze dubbel. Druk de randen goed aan.
  11. Kook de pierogi in ruim gezouten, koken water 3 min. Vanaf het moment dat ze naar oppervlakte stijgen.
  12. Serveer met gesmolten boter of yoghurt of in olijfolie gebakken salieblaadjes en bestrooi eventueel nog met Parmezaanse kaas.
Tekst, Fotografie en Styling Kinga Blaszyk-Wójcicka/House of Pictures | Vertaling en bewerking Dosia Brewer

Lees ook…

Gebakken camembert met noten en zuidvruchten Paddenstoelsalade met spinazie en blauwe kaas Aspergetaartje met dragon

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten