Hummus maken: de lekkerste varianten

Linde Verhulst

7 mei 2018

hummus

Hummus of hoemmoes, hoe je het maar wil uitspreken, op de redactie zijn we er gek op! Er zijn dan ook vele varianten en vaak allemaal even lekker. Wij verzamelden lekkere hummus recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken. Tip: heb je geen keukenmachine? Kook de uitgelekte kikkererwten dan in 5 minuten in een pan met een laagje water op laag vuur. Hierdoor worden de kikkererwten wat zachter en zijn ze makkelijk te prakken met een stamper. Zorg er dan ook voor dat de rest van je ingrediënten, zoals kruiden, fijn gesneden zijn. 

Groene hummus

Ingrediënten 

  • 1 avocado
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt circa 240 g
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl tahin
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • Eventueel paar blaadjes verse koriander
  • Peper en zout

Materialen

  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel af met koud water.
  3. Doe alle ingrediënten, behalve de koriander, in een keukenmachine en maal fijn.
  4. Garneer op het laatst met eventueel de blaadjes koriander.

Hummus met rode biet

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt circa 240 g
  • 2 rode bieten, gekookt en in stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g feta
  • 2 el tahin
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl komijn

Materialen

  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Maal de uitgelekte kikkererwten met de knoflook in de keukenmachine
  2. Voeg de stukjes rode biet, tahin, olijfolie en komijn toe. Mix nog eens goed door met de kikkererwten en de knoflook.
  3. Serveer de hummus met de verkruimelde feta.

hummus

Zoete aardappel hummus

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel, circa 300 g
  • 1 limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt circa 240 g
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje zout
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 el olijfolie

Materialen

  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd in stukken.
  2. Kook deze gaar in 20 minuten, de aardappelstukjes mogen heel zacht zijn.
  3. Giet na het koken en laat 5 min uitlekken.
  4. Terwijl je de zoete aardappel kookt, pers je de knoflookteentjes en doe je dit in de keukenmachine.
  5. Rasp de limoen erboven en pers een halve limoen erboven uit.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken en doe in de keukenmachine samen met de paprikapoeder, zout en olijfolie.
  7. Zodra de zoete aardappel is uitgelekt, doe je het bij de rest van de ingrediënten in de keukenmachine en maal je het geheel tot een gladde hummus. Is het te droog? Voeg dan nog wat olijfolie toe.
  8. Garneer vervolgens met granaatappelpitjes.

hummus Bron: chickslovesfood.com

Tomatenhummus

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt circa 240 g
  • 2 tl tahin
  • Snufje zout en peper
  • 3 tenen knoflook
  • Flinke scheut olijfolie
  • 8 zongedroogde tomaten

Materialen

  • Keukenmachine

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine.
  2. Meng net zolang totdat je een egale pasta hebt.
  3. De tahin kun je eventueel weglaten als je dit niet in huis hebt, voeg dan wat extra olijfolie toe.

 

Lees ook…

5 lekkere ideeën voor een vegetarische lenteborrel Ingemaakte banaansjalotten Makkelijke lentepasta met brandnetel BewarenBewaren

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht