Crostini met vanille-ricotta, zomerfruit en dropplant-pistou

Linde Verhulst

18 april 2018

crostini

Natascha Boudewijn, eigenaresse van kookatelier Greendelicious, haalt de inspiratie voor haar vegetarische recepten uit haar moestuin. Speciaal voor Seasons stelde ze er een onverwacht menu mee samen met verschillende groenten en kruiden. Deze keer: crostini met vanille-ricotta. 

Crostini met vanille-ricotta, zomerfruit en dropplant-pistou

Dessert of hapjes bij de thee voor 4 personen (voor 8 crostini). De bereidingstijd is ± 30 minuten.

Ingrediënten

  • ½ baguette, in 8 mooie, schuine crostini gesneden
  • Olijfolie om te bestrijken
  • Handje aalbassen, gewassen en gedroogd
  • Handje bosbessen, gewassen en gedroogd
  • 100 g ricotta, in een vergiet uitgelekt
  • ½ tl vanille-essence
  • Poedersuiker naar smaak + extra om te serveren

Voor de dropplant-pistou  crostini

  • 15 g pistachenoten, grof gehakt
  • Blad en bloemen van de Agastache (± 10 grote bladeren en 3 bloemen), grof gehakt + een bloem ter decoratie (trek de kleine bloemetjes uit de pluim)
  • Snuf kardemompoeder
  • ½ tl honing
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  2. Leg de crostini op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.
  3. Bak in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
  4. Haal uit de oven en laat op een rek afkoelen.
  5. Maak intussen de vanille-ricotta: meng de ricotta, vanille-essence en poedersuiker en zet apart.
  6. Maak de dropplant-pistou: stamp de pistachenoten zo fijn mogelijk in een vijzel.
  7. Voeg het gehakte blad en de gehakte bloemen van de dropplant toe en stamp fijn.
  8. Meng met de krademom en de honing en proef of de smaak zo naar je zin is.
  9. Voeg nog wat neutraal smakende olijfolie toe om er een smeuïge substantie van te maken.
  10. Bestrijk de crostini met de vanille-ricotta.
  11. Verdeel er de pistou over, vervolgens het fruit en strooi ter tot slot de dropplantbloemetjes en poedersuiker over.
  12. Serveer meteen.

Tip: de vanille-ricotta en pistou kunnen een paar uur van tevoren bereid worden en in de koelkast bewaard. Laat eerst op kamertemperatuur komen en maak dan de crostini pas.

Lees ook…

Napolitaanse pondscake Zonnebloemmuffins met kokoschips Carpaccio van kaki, kaneelijs in zwarte sesam en anijssasus BewarenBewarenBewarenBewaren

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht