Hazenbout met chocolade en chilipeper

Anne Bonthuis

18 november 2016

In deze heerlijke winterse stoofschotel is chocolade het verrassingselement; hij geeft de saus een mooie glans en diepe smaak. Lekker met een kick van rode peper. Recept hazenbout met chocolade en chilipeper Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 20 min. + 2,5-3 uur stoven Ingrediënten:

    • 1 rode peper
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 rode ui, gesnipperd
    • 2 hazenbouten (± 600 g)
    • 1 el bloem
    • 100 ml droge sherry
    • 400 ml tomatenpassata
    • 400 ml wildfond
    • 1⁄4 tl kaneelpoeder
    • 25 g pure chocolade, grof gehakt 1⁄2 bosje platte peterselie, fijngehakt

Bereiding:

  1. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een stoofpan met dikke bodem.
  3. Houd een paar ringen peper apart en bak de rest met de ui op middelhoog vuur ± 5 min.
  4. Bestrooi de hazenbouten met bloem.
  5. Bak ze op hoog vuur in ± 5 min. aan alle kanten bruin.
  6. Blus af met de sherry en voeg de passata, wildfond en kaneel toe.
  7. Breng aan de kook, zet dan het vuur op z’n allerlaagst en laat 2,5-3 uur met het deksel op de pan stoven tot het vlees zacht is en van het bot valt.
  8. Neem het vlees uit de pan en pluk eventuele laatste restjes vlees van het bot.
  9. Kook de saus in tot een mooie dikte en roer de chocolade erdoorheen.
  10. Doe het vlees weer in de saus en garneer met de rest van de peper en peterselie.
TEKST EN RECEPTUUR DOSIA BREWER | FOTOGRAFIE SIGURD KRANENDONK | STYLING MARJOLEIN VONK | BEREIDING YVONNE JIMMINK

se061115-42-2

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht