Moestuinrecept: pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen

Anne Bonthuis

29 oktober 2016

Opnieuw zaaien of planten is er niet meer bij, maar het is nog altijd genieten in en van de moestuin. Onze tuinvrouw Jeanet Zandbergen, die we maandelijks in Seasons volgen, maakte deze maand van haar oogst weer de heerlijkste gerechten, zoals deze pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen.  In Seasons 9 lees je meer over alles wat er groeit in de handige moesmanden van Jeanet. Pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen Hoofdgerecht voor 4 personen Bereidingstijd ± 45 min. + 30 min. intrekken Ingrediënten

  • 800 g grote garnalen, rauw en ongepeld
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper, in korte smalle repen
  • 6 el milde olijfolie
  • 400 g linguine (of spaghetti)
  • 1,5 bos bladpeterselie, fijngesneden
  • 70 g geraspte pecorino
  • 2 biologische citroenen

Seasons Peterselie Bereiding

  1. Pel de garnalen en bewaar de koppen en schillen.
  2. Verwijder de darmkanalen en zet de schoongemaakte garnalen terug in de koelkast.
  3. Fruit 1 teen knoflook met ¼ van de rode peper in 6 el olijfolie zachtjes glazig.
  4. Voeg de garnalenschillen en -koppen toe.
  5. Roer goed om en laat zachtjes een halfuur trekken onder af en toe omscheppen.
  6. Zeef de pittige garnalenolie boven een kom, druk alle olie eruit en gooi dan de garnalenschillen weg.
  7. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Laat uitlekken in een vergiet.
  9. Rasp de pecorino.
  10. Verhit 2 el van de garnalenolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen net gaar en mooi gekleurd.
  11. Houd ze warm tussen twee borden.
  12. Snijd 1,5 citroen in plakjes.
  13. Fruit 2 tenen knoflook en de rest van de rode peper even aan in een grote (anti-aanbak) koekenpan en voeg de uitgelekte linguine toe.
  14. Bak omscheppend even aan en doe terug in de lege pastapan.
  15. Schep de peterselie en pecorino door de pasta en voeg naar smaak nog een lepel garnalenolie toe.
  16. Bak de plakken citroen in dezelfde koekenpan met de rest van de olijfolie even aan.
  17. Serveer de peterselie-linguine met een paar gebakken citroenplakken en een flinke schep garnalen.
  18. Knijp tot slot nog wat citroensap over het gerecht.

Bekijk nog meer lekkere moestuinrecepten van Jeanet

Seasons Peterselie

Fotografie Rob van der Vet

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten