Courgettetaartjes met mozzarellabloemen

Anne Bonthuis

15 juli 2016

courgettetaartjes

Heerlijk als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht, deze courgettetaartjes met parmezaanse kaas en gefrituurde mozzarellabloemen! In Seasons 6 geven we nog vijf recepten met courgette, want het zusje van de komkommer laat zich in de keuken op veel lekkere manieren bereiden, inclusief haar mooie bloemetje. Voorgerecht voor 6 personen/ hoofdgerecht voor 3 personen Bereidingstijd: 20 min. + oventijd 20-25 min. Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 25 g boter + extra om in te vetten
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • zout
  • 4 minicourgettes
  • olie om te frituren
  • 6 courgettebloemen
  • 6 mini-mozzarellabolletjes
  • 90 g zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater
  • Ook nodig: 6 grote muffin- of briochevormpjes

courgettetaartjeBereiding:

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien, rol eventueel iets uit en bekleed er de ingevette vormpjes mee.
  2. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  3. Klop de eieren los met de slagroom, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
  4. Snijd de courgettes in dunne plakjes.
  5. Verwarm de oven voor op 180°C.
  6. Vul de vormpjes met het eimengsel en schik er de courgetteplakjes op.
  7. Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.
  8. De vulling moet net gestold zijn.
  9. Dek halverwege af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin wordt.
  10. Verhit intussen de olie in een (frituur)pan.
  11. Vouw telkens een bloem voorzichtig open en verwijder stijl en stempel.
  12. Vul elk bloemetje met een bolletje mozzarella en draai het puntje weer dicht.
  13. Zeef het bakmeel in een kom met een snufje zout en giet er al kloppend net zoveel water bij tot een dun beslag ontstaat.
  14. Haal de bloemen door het beslag en frituur ze met een paar tegelijk 3-4 min.
  15. Draai ze eventueel halverwege om.
  16. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  17. Neem de taartjes uit de oven en serveer met de gefrituurde bloemen.

Foto: Rob van der Vet | Styling: Linda van der Ham | Recept: Dosia Brewer | Bereiding: Yvonne Jimmink 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht