Heerlijk als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht, deze courgettetaartjes met parmezaanse kaas en gefrituurde mozzarellabloemen! In Seasons 6 geven we nog vijf recepten met courgette, want het zusje van de komkommer laat zich in de keuken op veel lekkere manieren bereiden, inclusief haar mooie bloemetje. Voorgerecht voor 6 personen/ hoofdgerecht voor 3 personen Bereidingstijd: 20 min. + oventijd 20-25 min. Ingrediënten:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 25 g boter + extra om in te vetten
- 3 eieren
- 150 ml slagroom
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- ½ theelepel nootmuskaat
- versgemalen peper
- zout
- 4 minicourgettes
- olie om te frituren
- 6 courgettebloemen
- 6 mini-mozzarellabolletjes
- 90 g zelfrijzend bakmeel
- 200 ml ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater
- Ook nodig: 6 grote muffin- of briochevormpjes
- Laat het bladerdeeg ontdooien, rol eventueel iets uit en bekleed er de ingevette vormpjes mee.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Klop de eieren los met de slagroom, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, versgemalen peper en zout.
- Snijd de courgettes in dunne plakjes.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vul de vormpjes met het eimengsel en schik er de courgetteplakjes op.
- Bak de taartjes in het midden van de oven in 20-25 min. gaar.
- De vulling moet net gestold zijn.
- Dek halverwege af met aluminiumfolie, zodat de bovenkant niet te bruin wordt.
- Verhit intussen de olie in een (frituur)pan.
- Vouw telkens een bloem voorzichtig open en verwijder stijl en stempel.
- Vul elk bloemetje met een bolletje mozzarella en draai het puntje weer dicht.
- Zeef het bakmeel in een kom met een snufje zout en giet er al kloppend net zoveel water bij tot een dun beslag ontstaat.
- Haal de bloemen door het beslag en frituur ze met een paar tegelijk 3-4 min.
- Draai ze eventueel halverwege om.
- Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Neem de taartjes uit de oven en serveer met de gefrituurde bloemen.
Foto: Rob van der Vet | Styling: Linda van der Ham | Recept: Dosia Brewer | Bereiding: Yvonne Jimmink