Paaspakketje met verrassing

Anne Bonthuis

21 maart 2016

Deze keer niet in de tuin, niet in huis, maar in de pan: vier paasgerechten met steeds één overeenkomst: binnenin zit een eitje verstopt. Zoek, en geniet viStock_000005375285_Largean een subtiel Engels ontbijt, knapperige brunch, verrassend borrelhapje of feestelijke lunch. Recepten en bereiding Dosia Brewer  | Fotografie Rob van der Vet |  Styling Jet Krings

Ochtendgloren uit de oven

Voor 4 personen |   ± 35 min.

Ingrediënten

  • 4 grote harde broodjes
  • ½ bosje bieslook + extra om te garneren
  • 2 el crème fraîche
  • 4 grote eieren
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd het kapje van de broodjes en verwijder net zoveel broodkruim als nodig is om ruimte te maken voor een ei.
  3. Zet de broodjes op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  4. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en verdeel er de helft van de kruiden en crème fraîche over.
  5. Breek voorzichtig een ei in elk broodje.
  6. Verdeel er de rest van de kruiden en crème fraîche over en bestrooi met zout en peper.
  7. Bak de broodjes in het midden van de oven 20-25 min. of tot het ei gaar is.
  8. Bak de laatste 5 min. ook de kapjes van de broodjes mee.
  9. Serveer de broodjes met de kapjes en bestrooi eventueel met wat Parmezaanse kaas.
  10. Garneer met bieslook.

Bordjes € 5,95 (Nijhof). Bestek per stuk € 1 (Noordermarkt). Servetten prijs op aanvraag (Zara Home). Theekopje € 2,50 (Noordermarkt). vaasjes € 2,95 (Sissy-Boy). Theekopje, theepot, eierdorpje en boterpotjes zijn privébezit.

 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten