Boerenkoolstamppot met gerookte makreel

Anne Bonthuis

24 november 2015

In de winter elke week wel een keer boerenkool eten? Waarom niet, het is lekker en gezond! Varieer dan met de recepten. Traditioneel, met goede worst erbij. Of maak deze stamppot met makreel. Pure winterkost, met een flinke dosis vitamine C! 209 Hoofdgerecht|  voor 4 personen | Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 600 gram boerenkool, schoongemaakt en grof gehakt
  • zout
  • 1 eetlepel grove mosterd, + extra om te serveren
  • 1 gerookte makreel
  • 30 gram boter
  • scheutje melk
  • Amsterdamse uitjes

  boerenkool-332   Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze doormidden.
  2. Doe ze in een ruime pan met een laag water met zout.
  3. Schep er de boerenkool boven op en laat met het deksel op de pan in 15 min. bijna gaar worden.
  4. Maak de makreel schoon en verwijder de graten.
  5. Leg de stukken vis op de boerenkool en laat ca. 5 min meewarmen.
  6. Houd de makreel warm en giet de boerenkool af.
  7. Doe er de boter bij en stamp grof.
  8. Giet er voor smeuige boerenkool nog een scheutje melk bij en breng op smaak met zout en mosterd.
  9. Serveer met de makreel, Amsterdamse uitjes en wat extra mosterd.

Tekst Renate Wilms | Recept Dosia Brewer  | Fotografie Andries de la Lande Cremer | Styling Paula Schouten   FB-recept

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht