Boszoenen

Anne Bonthuis

3 november 2015

Ze liggen voor het oprapen nu: dennenappels. Tover ze om tot slingers, kransen en sterren óf versier en de lekkerste taarten mee. Zo kun je met chocoladecornflakes deze mooie dennenappeltaartjes maken: het lijkt net echt!  Aan de dennendis dus.

het bos op tafel

Zoet | voor circa 6 taartjes |

Ingrediënten

  • 90 gram pure chocolade
  • 225 gram boter, op kamertemperatuur
  • snufje zout
  • 60 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel fijngemalen koffie
  • circa 400 gram poedersuiker
  • eventueel 1 à 2 eetlepels zure room
  • 125 gram Coco Pops (chocoladecornflakes) + extra voor de schubjes
  • poedersuiker om mee te bestuiven

Bereiding

  1. Smelt de chocolade in de magnetron door het telkens 30 seconden op de hoogste stand te verwarmen. Controleer tussendoor en roer eventueel door tot alles gesmolten is.
  2. Laat iets afkoelen en klop intussen met een elektrische mixer de boter licht en romig.
  3. Voeg het zout, de cacao en koffie toe en klop tot alles is opgenomen.
  4. Klop er de afgekoelde, maar nog vloeibare chocolade door.
  5. Klop beetje bij beetje de poedersuiker erdoor tot er een stevige massa ontstaat. (Maak eventueel weer iets vloeiender door wat zure room toe te voegen.)
  6. Verkruimel de chocoladecornflakes grof en meng dit door de chocolademassa.
  7. Vorm zes kleine kegels van de massa, steek er rondom extra Coco Pops in als schubben.
  8. Bestrooi met poedersuiker.

Seasons Taarten Denneappels-006   Fotografie Rob van der Vet | Styling Jet Krings |  Receptuur Dosia Brewer   FB-recept

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten