Aardappelblaadjes

Anne Bonthuis

27 oktober 2015

Heb je ook zo’n zin om wat vaker binnen te zitten, met een lekker warm drankje en een dekentje? Seasons heeft weer lekkere herfstrecepten waar je tijdens de donker wordende dagen van kunt genieten. Zoals deze aardappelblaadjes. Hiermee haal je de herfst zelfs op tafel! deco Bijgerecht | voor 4 personen Nodig

  • 10 mooie ovale aardappelen met rode schil
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

readx koeler Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Was de aardappelen.
  3. Schil 8 aardappelen en snijd ze in in de lengte doormidden.
  4. Kerf met een mes een middennerf in de lengte van de bolle kant van de aardappels.
  5. Snijd nu ook kleinere zij nerfjes in de aardappel.
  6. Bestrijk de aardappels met olie en bestrooi met zeezout.
  7. Snijd de ongeschilde aardappelen ook in de lengte doormidden en snijd er in de lengterichting plakken van.
  8. Bestrijk ze met olie en bestrooi ze met zout.
  9. Doe de aardappelhelften in de oven en bak ze ca. 20 min.
  10. Leg nu ook de plakken aardappel er bij en bak nog ca. 15 min.
  11. Keer de plakjes om en bak nog een laatste 10 min. of tot de aardappels lichtbruine en gaar zijn.
  12. Schik de aardappels op een schaal en leg telkens 2 plakjes aardappel aan weerskanten van elke halve aardappel.

 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht