Ahornsiroop en dadelcake

Anne Bonthuis

24 oktober 2015

Als de winter in Noord-Amerika zich terugtrekt, komen de tinnen emmertjes en kleine kraantjes uit de schuur tevoorschijn. Het voorzichtige voorjaar betekent namelijk dat het sap van de knoestige ‘maple tree’ gaat stromen, hét hoofdingrediënt van de zoete ‘maple syrup’ oftewel ahornsiroop.

dadelcakequote

Nagerecht | Voor 8 – 10 personen |

Ingrediënten

  • 230 gram verse dadels (zonder pit)
  • 80 gram rozijnen, fijngehakt
  • 1 theelepel zuiveringszout (natrium bicarbonaat), verkrijgbaar bij de drogist
  • 180 milliliter water
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 130 gram bruine suiker
  • 159 gram boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • 3 eetlepels ahornsiroop + 250 milliliter om te garneren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºCelsius.
  2. Doe de dadels, rozijnen, zuiveringszout en het water in een kom en laat ca. 10 minuten staan.
  3. Mix het mengsel met een elektrische mixer glad en zet apart.
  4. Doe het bakmeel en suiker in een kom en meng goed door.
  5. Voeg de boter, ahornsiroop, vanillesuiker, eieren en het dadelmengsel toe en meng goed.
  6. Vet een ronde bakvorm (doorsnede ca. 20 cm) in met boter en doe er het beslag in. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar.
  7. Laat ca. 10 minuten in de vorm iets afkoelen en daarna op een rek uit de vorm helemaal koud worden.
  8. Doe rest van de ahornsiroop in een pannetje en laat op hoog vuur ca. 10 minuten inkoken tot het iets is ingedikt.
  9. Laat iets afkoelen en giet vlak voor het serveren over de cake.

DH51location maple-15-7

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht