Koolsoep met forel en karwijzaad

Marketing KIJK

2 september 2015

Heeft u bovenstaande mooie vaasjes gemaakt met kool uit de moestuin? En heeft u de kolen over? Maak dan deze lekkere koolsoep met forel en karwijzaad.

Koolsoep met forel en karwijzaad

voorgerecht | 4 personen 250 g aardappels ½ groene kool 4 forelfilets 50 g boter 1 ui, gesnipperd 1 tl karwijzaad + extra om te garneren zout 1 l visbouillon versgemalen peper 1 citroen in partjes Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de kool in dunne reepjes. Snijd de forelfilets in stukken. Smelt de boter in een soeppan bak de ui met het karwijzaad zachtjes glazig. Voeg de aardappels en de bouillon toe en kook de aardappels in ± 10 min. gaar. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Houd wat kool apart voor de garnering en doe de rest in de soep. Laat in ± 3 min. gaar koken. Zet het vuur laat en doe er de vis bij. Laat de vis in een paar minuten ondoorzichtig en gaar worden. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met wat extra kool en karwijzaad. Geef er een partje of citroen bij. Bereiden ± 30 min.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten