In ahornsiroop en appelciderazijn gestoofde varkensschouder

Anne Bonthuis

15 juni 2015

Als de winter in Noord-Amerika zich terugtrekt, komen de tinnen emmertjes en kleine kraantjes uit de schuur tevoorschijn. Het voorzichtige voorjaar betekent namelijk dat het sap van de knoestige ‘maple tree’ gaat stromen, hét hoofdingrediënt van de zoete ‘maple syrup’ oftewel ahornsiroop.

varkensschouderquote

|Hoofdgerecht |Voor 6-8 personen|

Ingrediënten

  • 2,5 kilo varkensschouder, het liefst met zwoerd
  • 1 ui, geschild (in vieren gesneden)
  • 1 bol knoflook (doormidden gesneden)
  • 8 takjes tijm
  • 250 milliliter ahornsiroop
  • 125 milliliter appelciderazijn
  • 45 bruine suiker
  • zeezout
  • grof gemalen peper

Bereiding

  1. Bind de schouder op tot een rollade of vraag de slager om dit te doen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºCelsius.
  3. Leg de rollade met de zwoerdkant naar beneden in een diepe pan met dikke bodem. Voeg de ui, knoflook, tijm, ahornsiroop, azijn, suiker, zout en peper toe en sluit af met een goed passende deksel.
  4. Stoof het vlees ca. 2 uur in de oven.
  5. Draai de rollade om en bak nog 1 uur of tot het vlees mals is.

DH51location maple-12

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht