Frisse lemon-curd-pudding

seasons

23 januari 2015

lemoncurd-pudding

lemoncurd-pudding

Romige slagroom, zoetzure lemon curd en frisse Griekse yoghurt maken samen een heerlijk nagerecht.

Frisse lemon-curd-pudding Nagerecht voor 4-6 personen

Ingrediënten: – 5 blaadjes gelatine – 500 gram Griekse yoghurt – 250 gram lemon curd – 1 zakje vanillesuiker – 20 gram fijne tafelsuiker – 125 milliliter slagroom – 1 eetlepel citroensap – 1 eetlepel Cointreau (of meer naar smaak)

Bereiding: • Bekleed een puddingvorm van 1 liter met huishoudfolie of spoel de vorm om met water. • Week de gelatine in ruim koud water. • Meng de Griekse yoghurt met 125 gram van de lemon curd en beide suikers. • Sla de slagroom stijf. • Verwarm het citroensap in een pannetje en los er de uitgeknepen gelatine in op. • Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en schep er voorzichtig de slagroom door. • Doe de massa in de vorm en laat minstens 3 uur in de koelkast opstijven. • Klop de rest van de lemon curd los met de Cointreau. • Schenk de saus over de pudding.

Puddingvorm van aardewerk € 11,95 (De Bosrand Brocante). Schoteltjes € 2,95 en € 2,50 (Nijhof en Sissy-Boy Homeland). Lepels (privébezit).

Receptuur Dosia Brewer Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht