Cadeau-idee: vul een paar jampotjes met de rijke granola en geef het weg met een lief kaartje erbij. Of hou ’t lekker voor jezelf, natuurlijk.
voor circa 3 potten | Ingrediënten
- 200 gram havervlokken
- walnoten
- hazelnoten
- kokosvlokken
- chiazaad
- lijnzaad
- zonnebloempitten
- pompoenpitten
- eigen gedroogd fruit
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 125 gram honing of suiker
- gedroogde goudsbloemen
Bereidingswijze
- Maak een lekker mengsel van 200 gram havervlokken, voeg circa 200 gram aan overige ingrediënten toe, zoals walnoten, hazelnoten en diverse zaden en pitten.
- Doe het mengsel in een bakblik en rooster al omscheppend 10 minuten boven een vuurkorf of circa 30 minuten in de oven op 170 °C.
- Roer regelmatig om totdat het mengsel een beetje bruin, geurend en knapperig wordt.
- Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe, dit zorgt voor wat extra crunch en glans.
- Voeg tenslotte ook de honing of suiker toe.
- Laat helemaal afkoelen.
- Snijd het gedroogde fruit klein en meng het door het geroosterde mengsel.
- De gedroogde bloemen zijn eetbare decoratie op de granola.
Tip: bewaar de granola in glas; in zakjes of karton kan het muf en zacht worden.