Zoetzure ketchup met geroosterde paprika

seasons

12 september 2014

ketchup

ketchupHeerlijke saus o.a. voor bij vlees. • Snipper 1 ui en pers 1 teentje knoflook uit. • Verwarm 2 theelepels olie in een pan en bak de ui op laag vuur circa 5 minuten glazig. •  Doe er de knoflook en 75 gram tomatenpuree bij en bak al roerend op halfhoog vuur circa 2 minuten. • Voeg 450 gram heel rijp ontvelde tomaten, 100 milliliter suikerstroop, 80 milliliter milde azijn, 1 theelepel zout, 1 theelepel mosterd en een snufje cayennepeper toe. • Voeg voor een bijzondere variatie nog twee geroosterde paprika’s toe. • Pureer alles in een keukenmachine of met een staafmixer heel glad. • Doe er een laurierblaadje bij en laat alles op heel zacht vuur circa 1-1½ uur koken tot een dikke saus. • Breng op smaak met peper en laat helemaal afkoelen. • Goed afgesloten in de koelkast circa 1 maand houdbaar. Receptuur: Dosia Brewer Fotografie: Rob van der Vet Styling: Jet Krings Bereiding: Yvonne Jimmink

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overige recepten