The Speech House werd ooit als een hunting lodge gebouwd voor koning Charles II. Tegenwoordig is The Speech House een hotel. Deze gestoomde cake met frambozen werd hier voor het eerst geserveerd aan de koning, die er dol op was. Nog steeds staat dit heerlijke, machtige toetje op de kaart van het restaurant. Speech House pudding Toetje voor 6-8 personen Ingrediënten: Voor het beslag: – 125 gram zachte boter + boter om in te vetten – 50 gram witte basterdsuiker – 4 eieren, gescheiden – 125 gram zelfrijzend bakmeel – 1 theelepel bakpoeder – 2 eetlepels melk – snufje zout – 130 gram frambozenjam – sap van ½ citroen – bakje frambozen – (eventueel wat custard) Extra nodig: een afsluitbare ‘steam’ puddingvorm van 1 liter of een tulbandvorm, aluminiumfolie en touw. Bereidingswijze: • Zet een ketel met water op. • Klop intussen met een mixer de boter met de suiker romig. Klop er één voor één de eidooiers door en roer er dan het bakmeel, het bakpoeder, de melk, het zout en 30 gram frambozenjam door. • Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag. • Vet de vorm in. Giet het beslag in de vorm en sluit de vorm af met de deksel of maak een luchtdichte deksel van (ingevet) aluminiumfolie met het touw. • Plaats de vorm in een grote pan en giet er voorzichtig het kokende water naast – het water moet tot 2/3 van de puddingvorm komen. Sluit af met een deksel. • Laat de Speech House pudding circa 2 uur op laag vuur zachtjes gaar worden. Controleer tussendoor of er nog genoeg water in de pan zit. • Haal de vorm eruit, verwijder de deksel en stort op een schaal. • Smelt in een pannetje de rest van de jam met de citroen en serveer deze als saus. Lekker met custard en verse frambozen. Tekst en recepten Dosia Brewer Fotografie Rob van der Vet Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink