Vispie met garnalen en venkelsalade met sinaasappel

seasons

2 augustus 2013

vispie met garnalen venkelsalade

vispie met garnalen venkelsaladeEen onverwachte combinatie: vis met venkel en sinaasappel. Een echte Engelse pie met een frisse moestuinsalade. Vispie met garnalen Hoofd- of lunchgerecht 
voor 4-6 personen Ingrediënten: Voor het deeg: – 100 gram boter + extra om in te vetten – 450 gram bloem + extra om te bestuiven – 1 theelepel zout – circa 4 eetlepels melk Voor de vulling: – 600 gram stevige witte vis – 2 laurierblaadjes – 500 milliliter melk – zout, versgemalen peper – 500 gram prei, schoongemaakt – 2 teentjes knoflook – 350 gram garnalen (gepeld en rauw) – blaadjes van 2 takjes tijm – 25 gram boter – sap en rasp van ½ citroen – 150 gram crème fraîche – 1 theelepel venkelzaad – 1 ei, losgeklopt Bereiding: • Vet een pasteivorm of stenen taartvorm (Ø 20 cm) in en bestuif met bloem. Meng de rest van de bloem met het zout. • Doe de melk en de boter in een pan met 75 milliliter water en verhit tot de boter gesmolten is. Doe de bloem erbij en roer goed door. Neem uit de pan en kneed tot een samenhangend deeg. Zet weg in de koelkast. • Verwarm de oven op 180 ˚C. • Snijd de vis in stukken en leg ze in een pan met de laurierblaadjes. Giet er zo veel melk bij tot de vis net bedekt is. Breng op smaak met zout en peper en kook 5 minuten zachtjes tot 
de vis net ondoorzichtig wordt. Neem uit de melk en zet apart. • Snijd de prei in reepjes en hak de knoflook fijn. • Smelt de boter in de pan en bak er zachtjes de prei met de knoflook in. Voeg na 3 minuten de garnalen toe en bak ze mee tot ze roze worden. • Voeg de tijm, het citroensap, de citroenrasp, de crème fraîche en het venkelzaad toe en kook al roerend nog 3 minuten of tot alles een beetje dikker wordt. • Schep de vis door het garnalenmengsel en doe alles in de vorm. • Rol 2/3 van het deeg uit tot 
22 cm en bedek er de pastei mee. Druk de randjes goed aan. Rol de rest van het deeg uit en steek of snijd er visvormpjes uit. Kerf er met een scherp mesje schubben in. • Leg de visjes schubsgewijs op de bovenkant van de pastei. Maak hier en daar een gaatje zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk het deeg met het ei. • Bak de pastei 30 minuten op 180 ˚C, zet dan de oven op 160 ˚C. Bak in nog circa 15 minuten gaar. Venkelsalade 
met sinaasappel Bijgerecht voor 4-6 personen Ingrediënten: – 30 milliliter witte-wijnazijn – 1 teentje knoflook, geperst – snufje zout en snufje cayennepeper – 50 milliliter olijfolie – 1 grote sinaasappel – 2 kleine venkelknollen (met loof) – 1 eetlepel kappertjes – (boragebloemetjes om te garneren) Bereiding: • Klop een dressing van de azijn, knoflook, cayennepeper, olijfolie en het zout. • Schil de sinaasappel en snijd in dunne plakjes. • Schaaf met een kaasschaaf 
dunne plakken van de venkel. • Schep de venkel en sinaasappel door elkaar en besprenkel met de dressing. • Garneer met het venkelloof, 
de kappertjes en de bloemetjes. Fotografie Eric van Lokven Styling Jet Krings Bereiding Yvonne Jimmink Receptuur Dosia Brewer  

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht