Lauwwarme aspergesalade

seasons

10 mei 2013

asperge aardappelen rucola

asperge aardappelen rucolaDe koningin onder 
de groente, zo wordt de asperge ook wel genoemd. En deze malse, zachte en verrukkelijke dame 
is nu bijna weer volop verkrijgbaar. Bijgerecht of voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 500 gram vastkokende aardappelen – zout – 400 gram groene asperges – 400 gram witte asperges – 80 gram rucola – 200 gram koolrabi – 1 bosje bieslook – ½ bosje dille – 1 rode ui – 50 milliliter groentebouillon – 1 limoen – 2 eetlepels olijfolie – versgemalen peper – 1 stukje mierikswortel van ca. 1 cm (of gebruik wat geraspte mierikswortel) Bereidingswijze: Was en schil de aardappels en kook ze in weinig water met zout in ca. 20 min. gaar. Snijd ze in stukken. Was de asperges. Schil de witte asperges en snijd van beide soorten de achtereindjes af. Snijd de asperges in de lengte doormidden en kook ze in een laagje water met zout ca. 5 min. Giet ze af. Was de rucola. Schil de koolrabi en snijd in reepjes. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Schil de ui en snijd ze in dunne ringen. Meng de ui met de kruiden, de rucola, de koolrabi en de aardappelen. Verhit de bouillon. Pers de limoen uit en klop het sap met de olijfolie door de bouillon. Breng op smaak met zout en peper. Meng deze dressing door de groenten. Breng op smaak met peper en zout en laat even intrekken. Schil de mierikswortel en rasp over de salade. Tekst en vertaling Dosia Brewer Fotografie Hollandse Hoogte

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht