Ahornsiroop honingraat met chocolade

seasons

18 januari 2013

honeycomb-chocolade-ahornsiroop

Koken doen we graag bij Seasons. En ook thuis blijven we met liefde warme gerechten bereiden. Vandaag geven we u een recept met honeycomb.

Honeycomb maakt u door bicarbonaat (of zuiveringszout) aan hete karamel toe te voegen. Hierdoor gaat het mengsel hevig schuimen. Vervolgens stort u het op een bakplaat en laat u het afkoelen. Ahornsiroop honingraat met chocolade. Voor 6-8 personen.

Bereidingswijze

• Bekleed een bakblik van 20 x 30 cm met bakpapier en vet het in met boter.

• Smelt de chocolade au bain-marie of in 
de magnetron.

• Doe de suiker, de honing, de ahornsiroop en de boter in een grote steelpan. Verwarm alles al roerend met een metalen lepel tot de suiker is opgelost.

• Doe de suikerthermometer in de pan en laat de massa 7-8 minuten zachtjes koken of tot de temperatuur 150 °C bereikt.

• Voeg het zuiveringszout toe en roer tot er een gouden, schuimige massa ontstaat.

• Giet de massa in het bakblik en laat 30 minuten afkoelen en stevig worden.

• Verdeel de chocolade over de bovenkant 
en laat weer afkoelen en stevig worden.

• Neem uit het bakblik en breek in stukken.  

Fotografie Mikkel Vang

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht