Koude doperwtensoep met dille

seasons

17 augustus 2012

doperwten-soep-kom

doperwten-soep-kom

Heerlijk verfrissend op een zwoele zomerdag of als licht voorafje.

Koude doperwtensoep met dille

Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten

  • 500 gram gedopte doperwten
  • 4 deciliter kippenbouillon
  • 2 takjes dille
  • 2 deciliter karnemelk
  • peper en zout
  • 125 gram crème fraîche

Bereidingswijze

  1. Kook de doperwten ca. 3 minuten in de kippenbouillon. Houd een paar erwtjes apart en laat de rest afkoelen in het vocht.
  2. Houd wat dille apart en doe de rest met de doperwten, de bouillon en de karnemelk in een blender en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg eventueel wat extra karnemelk toe om een dunnere soep te krijgen.
  4. Laat de soep helemaal koud worden in de koelkast.
  5. Verdeel de koude soep over 4 kommen en schep er wat crème fraîche op.
  6. Garneer met wat erwtjes en wat dille.

Eet smakelijk!

Fotografie Rob van der Vet Styling Paula Schouten Foodstyling Coen Beute Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten