Scholfilet met groene linzen en kruiden

seasons

24 februari 2012

scholfilet met groene linzen en kruiden

scholfilet met groene linzen en kruidenEen heerlijk hartverwarmend gerecht wat herinnert aan een zonsondergang aan zee. Scholfilet met groene linzen en kruiden Hoofdgerecht voor 4 personen 220 gram Le Puy-linzen 124 milliliter witte wijn 150 milliliter olijfolie sap en rasp van 1 citroen 1,5 eetlepel grove mosterd. 1/2 rode ui, fijngesnipperd 3 takjes dragon, fijngesneden + extra om te garneren 5 takjes platte peterselie, fijngesneden 4 dubbele scholfilets, eventueel iets bijgesneden voor een mooie hartvorm 2 eetlepels kappertjes 2 bosuitjes, fijngesneden peper en zout Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de linzen in 1 liter water en de witte wijn in circa 25 minuten gaar, maar niet papperig. Meng 60 milliliter olijfolie, 1 eetlepel citroen, de helft van de citroenrasp, de mosterd, de ui, 1 eetlepel dragon, en 2 eetlepels peterselie. Snijd de scholfilet eventueel bij voor een duidelijke hartvorm. Leg de scholfilet op een ingevet bakblik en bestrooi met zout, peper. Besprenkel de vis met 2 eetlepels citroensap en 20 milliliter olijfolie. Bak de vis in het midden van de oven in 5-10 minuten gaar. Giet de linzen af en meng er het mosterd-kruidensausje door. Meng de kappertjes met de bosuitjes, de rest van het citroensap en de citroenrasp, de rest van de dragon en de peterselie, peper en zout. Serveer het kruidenmengsel bij de vis en de linzen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht