Hartenbroodjes

seasons

17 februari 2012

hartenbroodjes cranberry limoen

hartenbroodjes cranberry limoen A.s. zondag staat in het teken van lieve gebaren: het is dan Moederdag! Een heel goed excuus om eens lekker, zoete gebakjes te maken. Verwen je moeder (en jezelf natuurlijk ook) met deze hartenbroodjes met cranberry’s en limoen. Voor circa 10 broodjes  Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 3 eetlepels suiker
  • 50 gram roomboter, zacht
  • 1 ei
  • zout
  • 3 deciliter volle melk
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 1 pakje bakkersroom
  • rasp van 1 limoen
  • 4 eetlepels abrikozenjam

Bereidingswijze

  1. Kneed een soepel deeg van de bloem, de gist, de suiker, de roomboter, het ei, het zout en de melk.
  2. Laat het in een afgedekte kom op een warme plek circa 1 uur rijzen of totdat het volume is verdubbeld.
  3. Wel intussen de cranberries in heet water. Dep ze weer droog.
  4. Maak de bakkersroom klaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  5. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van ca. 70 x 20 cm.
  6. Bestrijk het deeg met de bakkersroom maar laat circa 1 cm van de rand vrij. Strooi de cranberries en limoenrasp over de room en rol de lap aan beide lange zijden naar het midden toe.
  7. Snijd de rol in plakken en vorm de plakken tot een hartje.
  8. Leg de broodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat afgedekt met een theedoek nog circa 15 min rijzen.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. Bak de broodjes in circa 30 minuten gaar.
  11. Bestrijk ze als ze nog warm zijn met de jam en bestrooi eventueel met wat suiker.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht