Fazantensoep met cantharellen

seasons

18 november 2011

fazantensoep met cantharellen

fazantensoep met cantharellenDe feestdagen krijgen extra allure met bijvoorbeeld fazant en wildzwijn op het menu. Als het aan Seasons ligt, wordt het een wilde kerst dit jaar. Daarom delen we de komende drie weken iedere vrijdag een heerlijk kerstrecept met u. Nieuwsgierig naar het complete menu? Dat staat in Seasons 8, deze ligt nu in de winkel. Het eerste recept is Fazantensoep met cantharellen. De fazant komt vrij algemeen voor in Nederland. De vogel eet het liefst insecten, zaden en kleine plantjes. Het magere vlees is lichtbruin van kleur en vol van smaak. Bij een wat oudere fazant kan het vlees soms wat droog zijn en is het raadzaam om er een speklaagje om te wikkelen. Wilde fazant wordt het meest gewaardeerd en is louter verkrijgbaar in het jachtseizoen, dat van oktober tot februari loopt. Fazantensoep met cantharellen voorgerecht voor ca. 6 personen ingrediënten 10 sjalotjes 3 eetlepels zonnebloemolie 50 gram boter 5-6 fazantenborsten 4 eetlepels droge sherry 3 aardappels, in blokjes 4 wortels, in schijfjes 1,5 liter wildfond blaadjes van 4 takjes tijm + extra om te garneren 200 gram cantharellen, schoongemaakt 2 bosuitjes, in ringetjes zout & versgemalen peper bereiding *Verwarm de oven voor op 190 °C. Pel de sjalotjes en schep er de helft van de olie door. Bak ze ca. 20 minuten in de oven. *Verhit de rest van de olie met de helft van de boter in een koekenpan en bak de fazantenborsten aan beide kanten snel bruin. Voeg de sherry toe en breng aan de kook. Voeg de aardappel en de wortels toe en bak even mee. Voeg de wildfond, de tijm en de sjalotjes toe en laat zachtjes ca. 20 minuten koken. *Neem de fazantenborsten en de helft van de wortels uit de pan. Pureer de rest van de ingrediënten in de pan tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper. Trek het fazantenvlees in stukjes uit elkaar. *Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de cantharellen met de bosuitjes snel gaar. Schep er de fazant en de wortel doorheen en warm even door. Schenk de soep in kopjes en verdeel er het fazantenmengsel over. Garneer met wat tijm.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten