Salade met eend en zwartebessendressing

seasons

16 september 2011

  Salade met eend en zwartebessendressing Dit is de tijd van donkere, zoete fruit: geplukt in het wild, of gekocht bij de groenteboer. Om zo te snoepen of in combinatie met andere ingrediënten. Zo geven zwarte bessen, een pittige smaak aan deze herfstsalade.Voorgerecht voor 4 personen 2 eendenborsten zout, versgemalen peper 100 gram zwarte bessen 60 milliliter extra vergineolijfolie 30 milliliter rode-wijnazijn 1 theelepel mosterd 100 gram gemengde donkere sla (bijvoorbeeld bietenblad en lollo rosso) 50 gram rucola 8 bramen Verwarm de oven voor op 180 °C Snijd het vel van de eendenborsten met een scherp mes kruislings in. Wrijf in met peper en zout. Bak de borsten op heel zacht vuur met de velkant naar beneden 10-15 minuten of tot bijna al het vet is gesmolten. Zet het vuur hoger en bak tot het vel krokant is. Bak de andere kant ook circa 2 min. Zet de eend nog 8-10 minuten in de oven voor een rosé borst. Houd een paar zwarte bessen apart en pureer de rest met de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Zeef de dressing en breng op smaak met peper en zout. Neem de eendenborst uit de oven en laat het vlees op een warme plaats nog circa 5 minuten rusten. Verdeel de sla en de rucola mooi over vier borden. Snijd de eendenborst in mooie plakjes en verdeel ze over de sla. Druppel de dressing over de salade. Garneer met wat zwarte bessen en de bramen. Lekker met donker brood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten