Saucijsjes in deeg

seasons

16 juni 2011

Bakken op een stokje Wie heeft er niet als kind wel eens een echt stokbroodje gebakken op een houtvuur. Deze variant met een worstje is heerlijk voor kinderen én volwassenen. Houd de stokken niet te dicht bij het vuur, want dan verbrandt alles voordat het gaar is. De saucijsjes en het brood hebben ongeveer dezelfde tijd nodig om mooi bruin en gaar te worden. Een prima duo op een stokje. Saucijsjes in deeg Barbecuegerecht (6 personen)

  • 250 gram mix voor witbrood
  • olijfoliet
  • 1 flinke handvol gemengde fijngehakte verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn
  • 6 rundersaucijsjes
  • 6 dunne stokjes (Wij gebruikten twijgen van een hazelnootstruik)

Maak de broodmix klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik olijfolie in plaats van boter. Meng er ook de kruiden door. Laat het deeg rijzen en verdeel het in zes stukken. Prik elk worstje tot circa eenderde op een stokje. Rol de zes stukken deeg uit tot een sliert en wikkel elke sliert om 1 worstje. Plak het laatste stukje een beetje vast aan de stok. Bak de worstjes boven open vuur in circa 10 minuten bruin en gaar.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht