Noten-baklava

seasons

25 januari 2011

Voor ca. 30 koekjes Nodig:

  • 9 plakjes diepvriesbladerdeeg (ca. 400 gram)
  • 150 gram hazelnoten
  • 150 gram walnoten
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram boter + extra om in te vetten
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 1 snufje zout
  • ½ theelepel kardamompoeder
  • 50 gram bruine suiker
  • ½ (biologische) sinaasappel
  • 2 eetlepels rum

Laat het bladerdeeg ontdooien. Hak de noten en de pijnboompitten grof. Smelt de boter in een pannetje en meng 75 gram boter met de noten, de pijnboompitten, de honing, de eieren, het zout en het kardamompoeder. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg telkens 3 plakjes deeg op elkaar en rol dun uit tot lapjes van 18x 15 cm. Vet een ovenschaal of hoog bakblik van 18 x 15 cm in met boter. Leg 1 lapje op de bodem en bestrijk met de helft van de overgebleven boter. Verdeel er de helft van het notenmengsel over. Leg er een lapje deeg over en bestrijk met de rest van de boter. Verdeel er de rest van het notenmengsel over en dek af met het laatste lapje deeg. Snijd het bovenste lapje deeg in stukjes van 3 x 3 cm. Bak in ca. 25 minuten gaar. Breng in een pannetje 50 milliliter water aan de kook met de suiker en laat ca. 10 minuten onafgedekt doorkoken. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Roer het sap, de rasp en de rum door de siroop. Neem de baklava uit de oven en giet er de siroop over. Laat afkoelen en snijd in stukjes van 3 x 3 cm.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht