Amandel-munten

seasons

25 januari 2011

Voor ca. 50 koekjes Nodig:

  • ½ vanillestokje
  • 80 gram koude boter
  • 200 gram witte tarwebloem
  • 100 gram ontvliesde amandelen (gemalen)
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 80 gram suiker
  • snufje zout
  • 100 milliliter karnemelk
  • 75 gram ontvliesde amandelen (fijngehakt)
  • rasp van 1 (biologische) citroen

Halveer het vanillestokje en schraap er de zaadjes uit. Meng ze met de elektrische mixer met deeghaken met de boter, de bloem, de gemalen amandelen, het bakpoeder, de suiker, het zout en de karnemelk tot een glad deeg. Vorm van het deeg 3 cm dikke rollen. Wikkel ze in huishoudfolie en laat in de koelkast ca. 2 uur koud worden. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de fijngehakte amandelen in een droge koekenpan lichtbruin en meng met de citroenrasp. Rol de deegrollen door het mengsel. Snijd met een scherp mes plakjes van ca. ½ cm dik van de rollen en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze in 15 minuten gaar. Laat afkoelen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht