Lente-aardappelschotel met tuinboontjes en spek

seasons

16 december 2010

lente-aardappel-schotel

lente-aardappel-schotel

Bijgerecht | voor 4 personen |

Nodig • 500 gram nieuwe opperdoezer ronde • zout • 300 gram vers gedopte tuinbonen of diepvries tuinbonen • 2 takjes bonenkruid • 100 gram ontbijtspek in blokjes • 1 bosuitje, in ringetjes • 25 gram boter, in klontjes • versgemalen peper/fleur de sel Bereiding Boen de aardappelen schoon, maar schil ze niet. Kook ze in circa 20 minuten in een laagje water met zout gaar. Haal de tuinbonen uit het grijze velletje (dubbel doppen). Kook ze in ruim kokend water met een takje bonenkruid in 5-7 minuten gaar. Bak intussen het spek uit in een koekenpan. Giet de aardappels en de tuinbonen af en schep ze samen met de ringetjes bosui, de spek en de boter om in een schaal. Serveer met wat versgemalen peper, fleur de sel en garneer met een takje bonenkruid.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht