Venetiaanse vissoep

seasons

23 augustus 2010

Zuppa di pesce Voorgerecht of hoofdgerecht voor 4-6 personen Nodig

  • 250 gram ongepelde rauwe, grote garnalen
  • 1,5 liter water
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 uien, in ringen
  • 1 venkelknol, in stukjes
  • 2 stengels selderij, in stukjes
  • 2 knoflooktenen, gehakt
  • 125 milliliter witte wijn
  • 1 blik gepelde tomaten, fijngesneden met het sap
  • ½ rood pepertje, in ringetjes
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kilo schone vis in stukken zoals inktvis, poon, zeeduivel, dorade, rode mul
  • versgemalen peper

Bereiden Pel de garnalen, verwijder het zwarte darmkanaal en doe de schalen en koppen in een pan met 1 liter water. Breng aan de kook en laat afgedekt ca. 15 minuten zachtjes koken. Zeef de garnalenbouillon en gooi de schalen en koppen weg. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en bak de wortel, ui, venkel, selderij en knoflook tot ze zacht zijn. Blus af met de wijn en bak tot de wijn verdampt is. Voeg de garnalenbouillon, de rest van het water, tomaten, het pepertje, de helft van de peterselie, en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken. Voeg de garnalen en de vis toe en kook zachtjes een paar minuten of tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de rest van de peterselie.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht