Roergebakken schelpen

seasons

24 juni 2010

Voorgerecht of tussengerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 1½ kilo kleine mosselen en/of kokkels
  • 250 gram kleine inktvisjes, schoongemaakt en in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten, in blokjes
  • eventueel saffraan
  • scheutje droge witte wijn
  • 3 takjes platte peterselie

Spoel de schelpdieren grondig onder stromend water. Gooi de kapotte exemplaren weg. Verwarm de olijfolie en fruit de inktvis, sjalotten, tijm en knoflook op een middelhoog vuur lichtbruin, voeg dan de tomaten, eventueel een paar draadjes saffraan en de schelpen toe. Roerbak op hoog vuur een paar minuten om. Giet er een scheut droge witte wijn bij en laat dit in een paar minuten gedeeltelijk verdampen, totdat alle schelpen open zijn en ze gemakkelijk loslaten uit de schelp. Bestrooi de schelpen met een handje gehakte platte peterselie en schep alles nog eens goed om. Serveer direct met brood en drink de rest van de wijn erbij.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht