Rammenassoep met rammenas-chips

seasons

14 juni 2010

(Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen)

  • 500 gram rammenas + een lange dunne voor de chips
  • 25 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 grote appel
  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels honing
  • 3 takjes lavas
  • versgemalen peper en zout
  • raapzaadolie of zonnebloemolie

Was de rammenas goed en houd de lange dunne knol apart. Schil de rest en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Smelt de boter in een soeppan en bak de rammenasblokjes even aan. Voeg de bouillon toe en kook de rammenas in circa 20 minuten gaar. Schil de appel en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de appel toe en warm even door. Voeg de crème fraîche toe. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Wrijf in een vijzel 4 eetlepels olie met 1 eetlepel honing en de lavas tot een gladde saus. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Snijd de overgebleven ongeschilde rammenas in dunne plakjes en schep ze om met de olie en de rest van de honing. Besprenkel ze met peper en zout. Leg ze in een enkele laag op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 25-30 minuten goudbruin. Warm de soep nog even door, maar laat niet meer koken. Druppel wat lavas-honingolie over de soep en serveer er de chips bij.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht