Wildterrine met paprika

seasons

31 mei 2010

Voor 6-8 personen Ingrediënten:

  • 6 oranje paprika’s
  • 2 eetlepels olijfolie + extra om in te vetten
  • 700 gram gemengd wild in reepjes (Een mengsel van bijvoorbeeld haas, konijn, duivenborst, ree en wildzwijn)
  • zout, versgemalen peper
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 gram ontbijtspek in plakjes
  • 100 gram witbrood, zonder korst
  • 2 eetlepels salie, fijngehakt
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 6 jeneverbessen
  • 3 knoflooktenen, gehakt
  • 450 gram worstvlees
  • 250 gram kippenlevers
  • 1 ei, losgeklopt
  • 2 eetlepels port
  • extra: pompoenpitbrood om te serveren

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Rooster de paprika’s op een bakblik in ongeveer 40 min gaar. Neem ze uit de oven en doe ze in een plastic zakje. Sluit het zakje af. Breng de temperatuur van de oven terug naar 170˚C. Laat de paprika’s afkoelen, neem ze uit het zakje en verwijder het vel, de zaadjes en het steeltje. Snijd de paprika in reepjes. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak het wild op hoog vuur even aan tot het bruin ziet. Breng op smaak met peper en zout. Houd 4 plakjes ontbijtspek apart. Vet een terrinevorm van 1,8 liter in met olijfolie en bekleed met het overige ontbijtspek. Zorg dat het spek ruim over de rand hangt. Doe het brood, de salie, de peterselie, de jeneverbessen en de knoflook in een keukenmachine en hak alles tot kruimels. Voeg het worstvlees en de kippenlevers toe en hak alles grof. Voeg het ei en de port toe en meng nog even door. Bedek de bodem van de terrine met een laagje geroosterde paprika. Bedek deze laag met 1/3 van het gehakt en druk er wat wildreepjes in. Maak zo laagjes tot alles op is en vouw het overhangende ontbijtspek over de bovenkant. Gebruik de rest van het ontbijtspek om gaten te dichten. Breng een ketel met water aan de kook. Bedek de terrine met aluminiumfolie. Zet de terrine in een diepe ovenschaal en vul de ovenschaal tot de helft van de vorm met kokend water. Bak de terrine in ongeveer 1,5 uur in de oven gaar. Controleer regelmatig of er nog genoeg water in de ovenschaal zit. Prik met een satéprikker in het vlees. Als het sap dat uit het vlees komt helder is, is de terrine klaar. Neem de terrine uit de oven en zet er 4 of 5 blikjes bovenop. Laat de terrine zo ongeveer 2 uur staan. Zet de terrine in de koelkast en laat met het gewicht er op nog zo’n 2 uur staan. Serveer de afgekoelde terrine in plakken met de kweeperencompote en pompoenpitbrood.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht