Rode koolsoep met appeltjes

seasons

31 mei 2010

Voor 4 -6 personen Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • stukje doek
  • touwtje
  • 4 kruidnagels
  • 1 kleine rode kool
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 2 kleine appels, schoongemaakt en in blokjes
  • 1,2 liter runderbouillon
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 125 milliliter slagroom
  • zout, versgemalen peper

Smelt de boter in een pan met dikke bodem en bak op middel-hoog vuur de ui met de knoflook circa 5 minuten glazig. Leg de kruidnagels op het stukje doek en bind dicht met een touwtje. Houd 4 mooie blaadjes kool apart en snijd de rest in reepjes. Voeg de reepjes kool, de aardappel en de helft van de appel toe en bak ongeveer 5 minuten omscheppend mee. Doe er de bouillon en het zakje met de kruidnagels bij en breng aan de kook. Laat met het deksel op de pan de kool in 20-25 minuten gaar worden. Neem het zakje eruit en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper. Bak de spekjes in een koekenpan even aan en voeg de appel toe. Bak tot de spekjes knapperig zijn. Serveer de soep met het appel/spekjesmengsel en de room, in een blaadje kool.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht