Daslookpesto

seasons

30 maart 2010

Nodig:

  • een flinke bos daslookblad, gewassen, zonder steeltjes en drooggedept
  • 100 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 50 gram amandelschaafsel of blanke amandelen
  • zeezout en peper uit de molen
  • genoeg olijfolie (extra vergine) om het geheel fijn te malen en smeuïg te maken

Serveer met zuurdesembrood

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en vermaal het mengsel op de pulsestand tot de gewenste grofheid en smeuïgheid (voeg olie toe als het mengsel te droog is). Voeg zout en peper toe naar smaak. Doe de pesto in schone potjes en dicht ze af met een extra laagje olijfolie. Daslookpesto blijft mooi frisgroen van kleur en is circa acht weken houdbaar in de koelkast.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht