Schorsenerentaartjes met zwarte olijven

seasons

20 oktober 2009

Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 400 gram schorseneren
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram kleine zwarte olijven
  • blaadjes van 1 takje tijm
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 1 eetlepel honing

Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Schil de schorseneren onder een stromende kraan met een dunschiller of kaasschaaf. Snijd de schorseneren doormidden en leg ze meteen in water om verkleuren te voorkomen. Kook de schorseneren in 10 minuten bijna gaar. Leg telkens 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot rechthoekige lapjes die zo lang zijn als een halve schorseneer. Verdeel de uitgelekte schorseneren over de bladerdeeglapjes, verbrokkel de geitenkaas erover en verdeel de olijven en de tijm erover. Bedruppel met de honing. Bestrooi met de amandelen bak in ca. 15 minuten bruin.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht