Kastanjebrioche

seasons

2 oktober 2009

Voor 1 brioche Ingrediënten:

  • 90 gram boter (+ extra om in te vetten)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 260 gram bloem
  • 15 gram suiker
  • ½ theelepel zout
  • 2 grote eieren (+ 1 ei voor het glazuur)
  • 55 milliliter warm water 100 gram kastanjes (gaar en gepeld, eventueel uit een pot)

Extra nodig:

  • briochevorm

Smelt de boter. Doe de gist, bloem, suiker en zout in de keukenmachine (met stalen mes) en puls een paar keer om lucht in het mengsel te krijgen. Voeg eieren en water toe en meng circa 5 seconden. Giet de boter in een dun straaltje bij het draaiende deeg en meng circa 20 seconden. Het deeg is nu dun en plakkerig. Schraap het deeg uit de kom, schep de kastan-jes erdoor (houd 1 kastanje apart) en doe het deeg in een grote kom. Dek goed af met plasticfolie en laat op kamertemperatuur in circa 3 uur rijzen of wacht tot het deeg 2 keer zo groot is geworden. Sla het deeg terug, dek de kom weer goed af met plasticfolie en laat het deeg 4 uur of 1 nacht in de koelkast rusten. Doe ¾ van het deeg in een briochevorm. Vorm een bal van de rest van het deeg. Maak een gat in het midden van het deeg in de vorm en duw de bal erin. Klop het ei los en bestrijk de brioche met de helft van het mengsel. Laat 1,5 uur onafgedekt rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180˚ C. Bestrijk de brioche met de rest van het ei. Druk er de kastanje in en bak de 
brioche in circa 45 minuten bruin en gaar. Deze brioche is zowel lekker met zoet beleg (bijvoorbeeld roomboter en kastanjehoning) als met hartig beleg (zoals camembert).

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig