Jasmijnthee-madeleines

seasons

2 oktober 2009

Genoeg voor 48 mini-madeleines of 24 grote madeleines De luchtige mini-cakejes in de klassieke Fran-se schelpvorm hebben een zachte jasmijnthee smaak. Ingrediënten

  • 55 gram boter (+ extra om in te vetten)
  • 1 ei
  • 45 gram suiker
  • snufje zout
  • 50 gram bloem
  • 2 eetlepels sterke jasmijnthee (afgekoeld)
  • poedersuiker

Extra ingrediënten:

  • mini madeleinebakblik (24 stuks) of mini muffinvorm

Smelt de boter. Klop met een elektrische mixer in een grote kom het ei samen met de suiker en het zout in circa 5 minuten romig. Zeef de bloem boven de kom en schep het samen met de gesmolten boter en de jasmijnthee goed door elkaar. Laat het beslag in de koelkast circa 30 minuten rusten. Laat het beslag weer op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 220˚ C. Vet het bakblik in en vul de vormpjes tot de helft met het beslag. Bak de madeleines in circa 5 minuten gaar, neem ze uit de oven en stort ze op een rooster. (Grotere vormpjes hebben -circa 10 minuten baktijd nodig.) Bestrooi ze met poedersuiker.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht