Warme soufflé van passievrucht

seasons

1 oktober 2009

Warme soufflé van passievrucht Nagerecht voor 4 personen

    • suiker om te bestrooien
    • 2 eierdooiers
    • 125 gram pulp van
    • circa 10 passievruchten
    • 2 eetlepels citroensap
    • 90 gram poedersuiker
    • 6 eiwitten
    • poedersuiker desgewenst voor het bestrooien

voor de saus:

  • 4 eetlepels vruchtvlees van circa 4 passie-vruchten
  • 2 eetlepels fijne suiker

Verwarm de oven voor op 210 ˚C. Omwikkel vier ovenvaste bakjes van 1,25 deciliter met bakpapier, zodat ze een kraag krijgen die er zo’n 3 cm bovenuit steekt. Bind de kragen vast met keukengaren. Bestrijk de bakjes (en ook het papier) met boter en bestrooi ze met suiker. Schud het overtollige suiker eraf. Klop in een grote kom de eierdooiers, het passievruchtvlees, het citroensap en de helft van de poedersuiker met een garde tot een egaal mengsel. Maak de saus door het vruchtvlees en de suiker door elkaar te roeren. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met de mixer. Voeg de rest van de poedersuiker lepel voor lepel toe en klop het mengsel telkens goed door. Schep het eiwitschuim met een grote metalen lepel door het passievruchtmengsel. Verdeel de luchtige massa over de vier bakjes. Snijd op 2 cm afstand van de rand met een spatelmes door het mengsel, in een ronddraaiende beweging. Zet de bakjes op een grote bakplaat. Bak de souffleetjes 20-25 minuten, tot ze gaar en goed gerezen zijn. Knip de kragen af, besprenkel de souffleetjes met passievruchtsaus, bestrooi ze als u wilt met poedersuiker en dien ze meteen op.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht