Vlees verpakt in kruiden

seasons

1 oktober 2009

Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes
  • zout, versgemalen peper
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 bosje salie
  • 1 bosje tijm
  • 1 bosje oregano
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 liter water
  • 2 deciliter witte wijn
  • 1,5 liter bouillon

Wrijf de varkenshaasjes in met het zout, de peper, de mosterd en de knoflook. Verdeel de bosjes kruiden in tweeën. Leg per varkenshaasje de helft van de kruiden dwars op 
2 stukken keukentouw. Leg het varkenshaasje op de kruiden en leg de andere helft van de kruiden er bovenop. Bind de kruiden vast en herschik wat zodat de kruiden mooi verdeeld zijn. Vul een stoompan met het water, de wijn en de bouillon (of gebruik een gewone pan met een stoommandje). Stoom de varkenshaasjes in 8-10 minuten rosé. Laat het vlees op een warme plek circa 5 minuten rusten en serveer het dan met de kruiden er nog omheen. Lekker met geglaceerde worteltjes en aardappelpuree.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht