Verse kaashartjes met gemarineerde bessen

seasons

1 oktober 2009

Verse kaashartjes met gemarineerde bessen Voor 4 personen Voor de hartjes:

  • 1 vanillestokje
  • 750 gram halfvolle kwark of roomkwark
  • 2 eetlepels suiker

Voor de gemarineerde bessen:

  • 500 gram gemengde bessen
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels sinaasappellikeur
  • ½ eetlepel balsamicoazijn
  • 2 takjes verse munt 

Extra ingrediënten:

  • 4 kleine hartvormpjes met gaatjes of 4 bolle theezeefjes
  • 4 stukken kaasdoek

Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes er met een mesje uit. Roer de vanillezaadjes met de suiker door de kwark. Bekleed de hartjes of theezeefjes met de stukken kaasdoek en schep de kwark erin. Strijk de bovenkant glad. Hang de theezeefjes boven een kom en laat de kwark enkele uren uitlekken. Spoel de bessen af in een zeef en laat ze goed uitlekken, ris ze eventueel van de takjes. Meng de bessen in een kom met de suiker, likeur en balsamicoazijn en laat ze tenminste een uur bij kamertemperatuur staan. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in reepjes. Schep de munt op het laatste moment door de gemarineerde bessen. Keer de hartjes of zeefjes boven vier borden en verwijder het kaasdoek. Schep de gemarineerde bessen op en naast de kaashartjes of bolletjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht