Pastei met tonijn

seasons

1 oktober 2009

Pastei met tonijn Lunch voor 4 personen Voor het deeg

  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75-100 milliliter witte wijn

Voor de vulling

  • 3 tomaten
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 50 gram chorizo, in kleine stukjes
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • ½ rode paprika, in stukjes
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • zout, versgemalen zwarte peper
  • 300 gram verse tonijn of een stevige zoetwatervis zoals tilapia, in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

voorbereiden: Zeef de bloem boven een kom en meng het zout erdoor. Breek er 1 ei boven. Voeg al -roerend de olijfolie en wijn toe en meng alles tot een samenhangend deeg. Kneed het door tot het soepel en elastisch is. Dek af met -plasticfolie en laat 30 minuten rusten. Vulling: Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de chorizo zachtjes uit. Schep de blokjes op een bordje. Fruit ui en paprika in het bakvet in 10 minuten zachtjes gaar. Schep paprikapoeder, cayennepeper en tomaat erdoor en laat 5-8 minuten pruttelen tot een dikke saus ontstaat. Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen van 15 cm doorsnede. Strijk de paprikasaus erover uit. Verdeel de tonijn over een helft van de deeglappen en sprenkel er wat citroensap over. Strooi de groene kruiden erover met wat zout en peper. Vouw de andere deeghelft over de tonijn, maak de rand van het deeg vochtig met water en druk deze tot een decoratieve schulprand dicht. Garneer eventueel met restjes deeg. Leg de pasteitjes op bakpapier op de bakplaat. Bestrijk met -losgeklopt ei en schuif ze een richel onder het midden in de oven. Bak de pasteitjes in circa 25-35 minuten goudbruin. Laat de empanada minstens een kwartier rusten of helemaal afkoelen en neem ze afzonderlijk verpakt mee.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Lunchgerecht