Gelakte snoekbaarsfilets met waterkerssaus

seasons

1 oktober 2009

(op basis van een recept van Jonny Boer) Ingrediënten:

  • 600 gram snoekbaarsfilet met vel
  • zout
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 deciliter visbouillon
  • 2 deciliter room
  • ½ bosje waterkers
  • 3 eetlepels appelstroop
  • versgemalen witte peper

Bestrooi de visfilets met zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 deciliter. Voeg de room toe en laat circa 10 minuten inkoken. Hak de waterkers fijn (houd een paar takjes apart) en voeg het op het laatste moment toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de vis (huid eerst) aan beide kanten snel aan. Verwarm intussen de appelstroop iets. Neem de vis uit de pan en leg ze op een bakblik. Bestrijk de huidkant van de vis met een kwastje met de stroop en schuif de vis onder de grill. Laat de vis in circa 4 minuten helemaal gaar worden. Serveer op aardappelpuree met de saus en gestoofde prei. Garneer met de achtergehouden waterkers.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht