Branston pickle

seasons

1 oktober 2009

Branston pickle Voor 4 potjes van 450 milliliter

  • 1 winterwortel, in kleine blokjes
  • 500 gram koolraap of koolrabi, in kleine blokjes
  • 300 gram bloemkool, in piepkleine roosjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 appels, in kleine stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 6 zoetzure augurken, in blokjes
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 225 gram bruine
basterdsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 300 milliliter witte-wijnazijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • ½ eetlepel mosterdzaad
  • ½ eetlepel gemalen
piment
  • 1 theelepel cayennepeper

Schep alle ingrediënten in een grote (roestvrijstalen) pan door elkaar en breng alles aan de kook, schep regelmatig om. Laat de -groenten op zacht vuur ongeveer 1½ tot 2 uur zachtjes koken tot de koolraap gaar, maar nog wel knapperig is. Schep regelmatig om. Was de potten en deksels goed af met heet sodawater, spoel ze om met heet water en laat ze omgekeerd op een theedoek uitlekken. Vul de potten tot aan de rand met de pickle. Sluit de potten af en zet ze 5 minuten op hun kop. Keer de potten dan weer en laat de pickle afkoelen. Plak op elke pot een etiket met de naam en de be-reidingsdatum. Laat de pickle een tot twee weken staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Houdbaarheid: 2-3 maanden.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig