Varkensfricandeau met calvados

seasons

29 september 2009

Bij de iets zoetige fricandeau past de frisse appel-salie chutney uitstekend. Varkensfricandeau met calvados Hoofdgerecht voor 6 personen Ingrediënten

  • 1 kilo varkensfricandeau
  • 125 milliliter calvados
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels (walnoot-) olie
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 tenen knoflook

Meng de calvados met de suiker, de olie en het zout. Wrijf de fricandeau in met het mengsel. Snijd de knoflook in kwarten. Steek met een mes verspreid over het vlees 8 gaten en duw er de knoflook in. Doe het vlees in een plastic zak en laat alles op kamertemperatuur ca. 1 uur intrekken. Keer af en toe. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Doe het vlees in een ovenschaal en bak de fricandeau in ca. 50 minuten gaar. Neem het vlees uit de oven en laat het afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten op een warme plek rusten. Serveer met de chutney.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht