Tomaten-dragon chutney

seasons

29 september 2009

Tomaten-dragon chutney Ingrediënten voor ca. 1 liter chutney

  • 2 uien
  • 2 zure appelen
  • 1 kilo (groene) tomaten
  • 1 deciliter (cider)azijn
  • 250 gram suiker
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 laurierblad
  • blaadjes van ½ bosje dragon
  • zout

Maak de uien schoon en snipper ze. Schil de appels en snijd ze in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes. Doe alle ingrediënten in een pan met dikke bodem en kook alles in ca. 1½ tot 2 uur tot moes. Doe alles over in goed gesteriliseerde potten. Sluit de potten goed af. De afgekoelde chutney kan in de koelkast ca. 3 maanden worden bewaard. De smaak van deze chutney wordt extra lekker als hij een paar weken kan rijpen.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht